Het eten van deze ham kan mogelijk gevaar opleveren voor de gezondheid. Vooral jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen risico.
https://www.nu.nl/overig/5371358/albert ... terie.html
Henriëtte
Het eten van deze ham kan mogelijk gevaar opleveren voor de gezondheid. Vooral jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen risico.
Voedselwaakhond foodwatch wil dat er meer aandacht komt voor bestrijdingsmiddelen die hier illegaal zijn, maar vaak gebruikt worden op groente en fruit van buiten Europa. Volgens de organisatie liggen de Nederlandse supermarkten hier vol mee, zelfs in het Nederlandse oogstseizoen.
Viele Wildschweine tragen den Hepatitis-E -Erreger in sich. Beim Verzehr von Wildschwein-Fleisch kann dieser auf den Menschen übertragen werden
Das Bundesinstitut für Risikobewertung empfiehlt Verbrauchern, beim Zerlegen und Zubereiten von Wildschweinen auf hygienische Standards zu achten und das Fleisch vor dem Verzehr gut zu erhitzen.
Voedselwaakhond foodwatch dient een klacht in bij de Reclame Code Commissie tegen supermarkten Albert Heijn en Jumbo, wegens onjuiste oorsprongsaanduiding op groente en fruit. De plaats van herkomst vermeld op het schap komt vaak niet overeen met die op het product en soms ontbreekt de informatie in zijn geheel, aldus de organisatie
De mogelijke schade aan de financiële belangen van de pesticidenfabrikanten lijkt zwaarder te wegen voor de Commissie dan de mogelijke schade aan de gezondheid van de consument.''
Een kwart van het kippenvlees in supermarkten bevat bacteriën die ongevoelig zijn voor het antibioticum colistine, ‘het laatste redmiddel’. Dit blijkt uit onderzoek naar deze resistentie onder leiding van arts-microbioloog Jan Kluytmans die werkt in het Amphia Ziekenhuis in Breda.
[.....]
Aan de uitkomsten van het onderzoek zit nog wel een zorgelijke kant, namelijk dat deze variant van colistine-resistentie overdraagbaar is op andere bacteriën.
Met antibioticum vervuild vlees in winkels terechtgekomen
In Nederlandse winkels is vlees verkocht dat het verboden antibioticum furazolidon bevat. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een veevoederbedrijf uit Lopik, dat verantwoordelijk is voor het vervuilde vlees, gesloten. Dat meldt een woordvoerder. Wat de gevolgen zijn voor de voedselveiligheid kan de NVWA nog niet zeggen. Het bedrijf heeft het chemische middel door het veevoer gemengd. Kalveren en varkens hebben het vervuilde veevoer vervolgens gegeten. Het voor consumptie ongeschikte vlees is behalve in Nederlandse winkels ook in België, Frankrijk, Duitsland en Italië terechtgekomen. (Novum)
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten