Hoe zit het nu eigenlijk met het cholesterol?

Voor algemene onderwerpen over gezondheid die niet te maken hebben met Lyme-Borreliose.
Sproetje
Berichten: 3407
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Hoe zit het nu eigenlijk met het cholesterol?

Berichtdoor Sproetje » Ma 18 Apr 2016, 20:45

Vetten hebben we nodig, onze hersenen zitten vol met vetten, ook hebben vetten invloed op onze hormonen.

Nu las ik een paar onderzoeken die zeggen dat een laag cholesterol eigenlijk heel erg slecht is, terwijl veel mensen cholesterol verlagers nemen, of via het regulier of via de alternatieve weg.

http://www.evocircadian.nl/laag-cholest ... evaarlijk/

Het is in het bijzonder het farmaceutisch-voeding-industrieel-complex welke de waardes van cholesterol steeds verder naar beneden bijstelt ,om het potentieel van gebruikers van hun producten uit te breiden.

Cholesterol, moeder der hormonen

Cholesterol is één van de belangrijkste moleculen in het lichaam. Het als het “slechte cholesterol” bekend staande LDL-cholesterol is de enigste stof welke cholesterol in de cel, en in het bijzonder in de mitochondria, kan brengen. We geven hier enkele voorbeelden van het belang van cholesterol in het lichaam:
•Het is nodig voor de productie van alle steroïdhormonen v. oestrogenen, progesteron, testosteron, dihydrotestosteron, cortisol, aldosteron, DHEA, pregnenolon.
•Het is nodig voor de productie van vit.D en galzuren.
•Het is nodig voor de ontwikkeling van de embryo-foetus en heeft belangrijke functies voor en na
•Het is een structurele component van celmembranen.
•Zo´n 40-60% van de hersenen is cholesterol.
•Het is de belangrijkste component van de belangrijkste stof welke de zenuwcellen beschermen: myeline.
•Het is essentieel voor de absorptie van vitamine A, D,E en K.

Dit is maar een kleine lijst van voorbeelden welke de belangrijkheid van cholesterol laat zien. In de praktijk wordt nog steeds te weinig aandacht besteed aan laag cholesterol. In de Evocircadian code spelen hormonen en in het bijzonder steroïdhormonen de eerste viool. Dit betekent dat als eerste bekend zou moeten zijn hoe hoog het cholesterol en het LDL en HDL cholesterol is. Niet om het risico op hart en vaatziekten te bekijken, maar andersom namelijk of er voldoende cholesterol en LDL aanwezig is om o.a. hormonen te maken en de hersenen en zenuwstelsel van hun belangrijkste stof te voorzien.

Onderzoeken

In zowel de farmaceutische als alternatieve geneeskunde zien we dat veel behandelingen nog steeds gericht zijn om het cholesterol naar beneden bij te stellen. Om eens en voor altijd af te rekenen met dit automatisme plaatsen we hieronder een bloemlezing uit de meer dan 100 onderzoeken welke allemaal laten zien dat laag cholesterol een belangrijke aanleiding kan zijn voor allerlei ziektes en vroege dood. De onderzoeken hebben de volgende kenmerken:
•De onderzoeken zijn niet op dieren maar op mensen gedaan.
•Er wordt verschil gemaakt tussen man en vrouw.
•Het zijn langdurige tot zeer langdurige studies. Geen kortlopende onderzoeken.
•De studies zijn op verschillende plaatsen in de wereld uitgevoerd.
.........

Sproetje
Berichten: 3407
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Re: Hoe zit het nu eigenlijk met het cholesterol?

Berichtdoor Sproetje » Ma 18 Apr 2016, 21:07

De voordelen van een hoog cholesterolgehalte


http://www.ravnskov.nu/2015/12/31/mythe ... olgehalte/

Is atherosclerose een infectieziekte?
Al langere tijd hebben onderzoekers het vermoeden dat virussen en bacteriën, in het bijzonder het cytomegalovirus en de bacterie Chlamydia pneumonia, betrokken zijn bij de ontwikkeling van aderverkalking. Het onderzoek op dit terrein is het afgelopen decennium in een enorme stroomversnelling gekomen. In januari 2004 waren er zeker 200 overzichtsartikelen over dit onderwerp gepubliceerd in medicische tijdschriften (verwijzingen naar enkele van deze artikelen staan onder aan deze pagina). Doordat de meeste onderzoekers nog altijd sterk zijn gefocust op cholesterol en andere lipiden, is de interesse voor de mogelijke rol van micro-organismen buiten het speciefieke onderzoeksveld nog altijd minimaal. Hieronder volgen enkele van de interessantste observaties.

Met elektronen- en immunofluorecentiemicroscopie en andere geavanceerde methoden is aangetoond dat zowel micro-organismen als hun DNA aanwezig zijn in een groot deel van de door atherosclerose aangedane slagaders van de meeste patiënten. Men heeft ook geconstateerd dat zowel bacteriële toxinen als cytokinen bij patiënten die een hartinfarct of beroerte krijgen vaker worden aangetroffen, vooral tijdens en onmiddellijk na het optreden van de acute verschijnselen. Dezelfde stoffen zijn bovendien uitgesproken risicofactoren voor hart- en vaatziekten. CRP, een zogenoemd acute fase eiwit dat door lever wordt geproduceerd in reactie op de meeste infecties, is een beduidend krachtiger risicomarker dan een hoog cholesterol.

Gebruikersavatar
VerlorengezondheidM
Berichten: 2569
Lid geworden op: Za 19 Sep 2015, 23:59
Locatie: Tilburg
Contact:

Re: Hoe zit het nu eigenlijk met het cholesterol?

Berichtdoor VerlorengezondheidM » Ma 18 Apr 2016, 21:42

Interessante materie en aangezien ik een actieve en positieve Chlamydia Pneu. en CMV heb wellicht toepasbaar op vgm zelf.

Mijn hardnekkige vasculitis is haast niet te beteugelen trouwens.
Lyme Test Negative?
It Still May Be Lyme Disease!

Na 19 jaar onbehandeld rondlopen met een klinisch ziektebeeld: Chronische Lyme, Q-koorts, Bartonella, Babesia, Anaplasma, Chlamydia, Mycoplasma, Rickettsia, Yersinia, Coxsackie A16+ B, HHV-6.

Sproetje
Berichten: 3407
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Re: Hoe zit het nu eigenlijk met het cholesterol?

Berichtdoor Sproetje » Wo 20 Apr 2016, 17:22

Ik weet niet of ik vasculitis heb, ben er nooit voor onderzocht
Maar ik vind het goed dat er meer gekeken wordt naar de invloed van ziekmakende bacteriën mbt sluimerende ontstekingen en dat het niet altijd een te hoog cholesterol is wat hart en bloedvaten doet verkalken
Met al die endotoxines zullen de bloedvaten ook wel verhard worden denk ik.

In de laatste link staat ook nog iets over de endotoxines en sepsis , maar onderstaande zegt ook iets meer:
Response to injury’
Het Engelse begrip ‘Response to injury’ doelt op een hypothese over het ontstaan van aderverkalking die twee Amerikaanse onderzoekers, Russell Ross, hoogleraar pathologie en John Glomset, hoogleraar geneeskunde en biochemie (beiden aan de Universiteit van Washington in Seattle) 30 jaar geleden publiceerden ▼. Zij veronderstelden dat atherosclerose het gevolg is van inflammatoire (ontstekings) processen, waarbij de eerste stap bestaat uit een beschadiging van het endotheel, het laagje cellen dat de binnenwand van de slagaders bekleedt. Deze beschadiging leidt tot een ontsteking van het endotheel en het eindresultaat, ‘aderverkalking’, is simpelweg een soort litteken, dat ontstaat als de ontsteking afneemt en de schade is gerepareerd.


Er is trouwens wel weer 1 uitzondering waar een hoog cholesterol niet goed zou zijn, n.l. bij een ernstige, algemene candida-infectie, dan is een hoog cholesterol niet goed.

Sproetje
Berichten: 3407
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Re: Hoe zit het nu eigenlijk met het cholesterol?

Berichtdoor Sproetje » Za 30 Apr 2016, 19:55

Wat die uitzondering betreft vraag ik me af hoe het dan zit met het cholesterol wanneer je borrelia hebt.
fungus is iets dat bij de borrelia hoort (lees ospA)

Een blog die het goed uitlegt:

https://badlymeattitude.com/2015/04/21/ ... iner-ever/

Why We Hate OspA: Shortest Explainer Ever

By Beaux Reliosis on April 21, 2015 • ( 12 )


OspA is one of the outer surface proteins of the Lyme spirochete. There are many of them, labeled A, B, C, etc. So A is pretty important, being the first one. The problem with OspA is that it is a TLR2 agonist. Most TLR2 agonists are fungal, so we refer to them as fungal antigens or fungal-like antigens. Scroll down to the list, here: http://en.m.wikipedia.org/wiki/TLR2.

Fungal antigens ‘tolerize’ the immune cells, so they no longer fight off other fungal antigens. (1, 2) They can also cross-tolerize you to other types of infections. (3) The immune system becomes suppressed and multiple herpesviruses (EBV, CMV, HHV-6 to name a few) can be reactivated. (4) This is known as fungal-viral synergy. Due to the immunosuppression, you may not even produce antibodies to these herpesviruses. You also become susceptible to all kinds of opportunistic infections. The NIH refers to this model as Post Sepsis Syndrome, or “immunoparalysis.”

What do all these ongoing infections do? They screw up mitochondrial function and severely impair the red blood cells’ ability to transfer oxygen, producing fatigue. Chronic EBV is known to cause cancer, MS and other “Great Imitator” diseases.
This mechanism of fungal immunosuppression and virus reactivation is seen over and over…in contaminated vaccines (kids get the illness instead of protection), chronic mold exposure (ME/CFS/Fibro), Gulf War Illness (vaccines & MYCOplasma infection), AND magically revealed with the adverse events from the LYMErix “vaccine,” which was made with Pam3cys–the synthetic version of OspA.

If it hadn’t been intentional, we might be calling it “OopsA.”

Sproetje
Berichten: 3407
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Re: Hoe zit het nu eigenlijk met het cholesterol?

Berichtdoor Sproetje » Wo 04 Mei 2016, 15:47

Ik ben maar de Paardenkastanje gaan gebruiken - Aesculus hippocastanum:

http://plantaardigheden.nl/plant/beschr ... stanje.htm

Inhoudsstoffen
•Looistoffen
Saponinen (aescine, verwijdert cholesterol, maar helaas ook het giftig element)
•Bitterstoffen (aesculine, phylaescine)
•Mineralen: calcium en zink
•Vitamine K
•Cumarine (licht verdovend)


Terug naar “Gezondheid Algemeen”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten