@Isa,
Dank je wel voor het meedenken en de tips.
Isa schreef:Tijd voor een andere huisarts zou ik denken!
Helemaal mee eens

! Het is al jaren tijd voor een andere huisarts maar overstappen is niet altijd mogelijk. In mijn woonplaats kan dat bv niet. Dan heb je een groot probleem en moet je het zelf gaan regelen en uitzoeken.
De huisarts is de eerste arts die je tegen komt als je ziek raakt. De huisarts is de 'poortwachter' en die beslist of je uitgebreid bloedonderzoek of ander onderzoeken krijgt en of je een verwijzing en verwijsbrief krijgt naar een medisch specialist.
Als de huisarts het 'niet nodig' vindt krijg je geen onderzoeken en geen verwijzing naar een medisch specialist.
Isa schreef:Wat heb je nu aan huisarts die essentiele zaken niet wil monitoren?!
Daar heb je
helemaal niets aan.
Het heeft mij een jaren lange zoektocht bezorgd en het heeft mij mijn gezondheid gekost doordat er dankzij de huisarts veel kostbare tijd verloren is gegaan.
Daarnaast hebben meerdere bekende ME artsen verkeerde diagnoses gesteld en de diagnose Lyme gemist.
Dat is 'vloeken in de ME/CVS kerk', maar in de praktijk vertellen steeds meer mensen met een ME/CVS diagnose dat zij na het laten doen van onderzoek de ziekte van Lyme blijken te hebben.
De gevolgen voor mij zijn geweest: verkeerde behandelingen en verkeerde medicaties, als maar zieker worden en steeds meer erge klachten, uitval en schade en beperkingen krijgen en nog meer verlies van kostbare tijd.
In 2015 doen ME artsen nog steeds niet het uitgebreide B12 bloedonderzoek wat gedaan moet worden. De mensen worden
zonder vooraf te zijn getest op B12 direct op B12 smelttabletten gezet.
De gevolgen daar van kunnen zijn
http://home.kpn.nl/hindrikdejong/ME-AB.htmPas op met B12-smelttabletten
Ga deze tabletten nooit gebruiken zonder dat vooraf je B12-status is beoordeeld. (B12 of Actief-B12, homocysteïne en MMA)
Extra B12 via smelttabletten of injecties helpen alleen als er een tekort aan B12 in de weefsels is. Is er een tekort en het ligt niet aan de voeding of een onderliggende ziekte dan is er sprake van een opnameprobleem. Zo een opnameprobleem dient behandeld te worden met injecties, eventueel met ondersteuning van smelttabletten.
In de aanloopfase van een zich langzaam ontwikkelend tekort zullen de smelttabletten wel enig effect hebben, maar op den duur zal de opname steeds verder afnemen en zijn de smelttabletten veelal onvoldoende om de B12-klachten te bestrijden.
Geeft een arts de diagnose ME/CVS zonder je B12-status goed te beoordelen, dan zal het gebruik van smelttabletten de juiste diagnose bij een B12-probleem ver vooruitgeschoven worden en omdat deze tabletten niet zo goed werken als de injecties de kans op blijvende schade vergroten. Als er dan na een lange tijd toch maar met de injecties wordt gestart, dan is dat veelal te laat.
Heb je een opnameprobleem en ga je zonder dat er naar je B12-status is gekeken deze smelttabletten gebruiken kom je in een zeer ongunstige situatie terecht. In het begin lijken de smelttabletten de oplossing voor je probleem te zijn, maar op den duur is deze behandeling onvoldoende om je klachten echt weg te krijgen. Het grote nadeel zit in het feit dat de B12-waarde door het gebruik van de smelttabletten wel omhoog gaat en ruim boven de ondergrens komt. Door deze "normale" waarde denkt de dokter niet dat je klachten door een B12-tekort komen en zal je geen injecties voorgeschreven krijgen.
Het nadeel is dus dat door het gebruik van deze smelttabletten de juiste diagnose en behandeling ver weg is, waardoor de kans op blijvende schade steeds maar groter wordt.
Dus als er niet serieus naar de B12-status is gekeken, is het zeer onverstandig om dan de smelttabletten te gebruiken. Zeker als je in deze situatie de diagnose ME/CVS hebt gekregen, laat je dan niet zomaar deze B12-smelttabletten voorschrijven. In geval van een B12-opnameprobleem dient de huisarts of internist injecties voor te schrijven en geen smelttabletten. Zo is ook het beleid in Nederland
Veel ME/CVS patiënten en ook de ME/CVS patiëntenorganisaties vertrouwen echter 'blind' op de ME artsen en dragen de artsen op handen.
Isa schreef:Via het facebookforum van vit. b12 de vergeten ziekte kunnen ze je helpen. Ze houden een lijst bij van (huis)artsen die b12 serieus nemen.
Ook volop tips over hoe je je arts 'bijschoold'.
Ik heb begrepen -de goede uitzonderingen daar gelaten- dat er nog steeds best veel huisartsen en ook internisten zijn die onvoldoende kennis hebben van vitamine B12 tekort, de juiste onderzoeken en de juiste behandeling.
De ontwikkeling is dat steeds meer huisartsen de adviezen van de B12 Research Group opvolgen maar er zijn ook nog genoeg huisartsen en medisch specialisten die dat niet willen opvolgen en het van tafel vegen. Arrogantie ten top en dat gebeurt nog steeds in 2015.
Huisartsen en medisch specialisten vallen in de 'Valkuilen bij diagnostiek en behandeling vitamine B12-deficiëntie'
https://b12researchgroup.wordpress.com/ ... ficientie/ en dat bezorgd mensen onherstelbare schade en beperkingen.
Isa schreef:Er zijn ook wel complementair werken de artsen die het voorschrijven maar dat jaagt je onnodig op kosten, helemaal als je geen aanvullende zorgverzekering hebt.
Als je geen huisarts of reguliere medisch specialist kunt vinden word je wel gedwongen om eventueel naar een complementaire arts te gaan.
Via de reguliere weg van de huisarts of de medisch specialist betalen mensen ook zelf de kosten voor recepten B12 injecties spuiten naalden via de wettelijke eigen bijdrage €375,- toch?