Ik zie als een van de symptomen van een Borrelia-infectie dat je koorts kunt krijgen en een grieperig gevoel.
Nu vroeg ik mij af of je ook DEZELFDE dag van de beet al koorts en malaise kunt krijgen.
Dat lijkt mij niet? Omdat het immuunsysteem toch eerst aan moet slaan en voordat je dan koorts krijgt ben je dan toch minstens 1,5 dag o.i.d verder, denk ik?
Denk dat ik destijds milde buikgriep had gezien anders wel heeel vroeg (binnen 2 uur ws) ontstaan koorts/ malaise na de beet, en bovendien had ik ook diarree-aanvallen (en die zag ik niet als acuut symptoom erbij staan, toch?)
Wou dit even zeker weten.
Mijn verhaal:
Ben in 2004 gebeten door een teek (ws in bossen bij Hollandse Rading, geen idee hoe het zit met de besmettingsgraad van de teken daar) en kreeg dezelfde dag (als de waarschijnlijke beet, want vond de teek pas wat dagen later) al koorts.
De dagen erna toch nog weggeweest met vriendinnen (maar rustig aan gedaan) ondanks wat koorts en diarree aanvallen.
Kwam er pas tijdens saunabezoek in het hotel achter (dus 2 dagen later denk ik) dat ik een teek had. Toen zag ik hem ineens zitten in mijn bovenbeen, al lekker volgezogen...
Na verwijdering geen EM gehad maar weet dat dit niets zegt.
Nu kamp ik al jaren met opstapelende klachten. Een deel hiervan is al begonnen vóór de bewuste tekenbeet, maar ik ben wel in 1996 ook al eens gebeten door een teek (in Drenthe). Hier kwam ik bij het ontwaken achter en deze zat in mijn nek.
Ook geen EM gehad na verwijdering of acute klachten, naar mijn weten.
Wel zag ik laatst op een foto dat ik een soort droog huiduitslag plekje had in mijn nek een jaar later. Weet niet of dat op de plek van de beet is geweest of de andere kant van de nek bijv. Kan een droog, schilferend plekje optreden op de plek van de beet, een jaar later? (lijkt me eerder toeval)
Vanaf 1996 of 1997 (dus pakweg 4 maanden, of een jaar en 4 maanden na de beet, not sure) kreeg ik huiduitslag pitoriasis rosea. Dit zou je maar 1 keer in je leven moeten krijgen, maar ik heb het wel een keer of 7 gehad (een dermatoloog dacht bij de laatste keer dat ik het had aan eczeem maar ik vond het daar niet op lijken en herkende precies de uitslag van eerder).
Ook zijn vanaf 1996 mijn visuele klachten ontstaan, ongeveer 3 maanden na de beet. Die zijn echter ontstaan op de avond van het kijken in een zonsverduistering en passen ook in dat beeld (solar retinopathy lijkt het achteraf).
Alleen de klachten van sneeuwbeeld wat ik sindsdien heb, en mouches volantes, passen er maar deels bij. Ook had ik vanaf die tijd regelmatig wel eens oogonstekingen.
In/ vanaf 1998 begonnen mijn pupillen soms raar te doen (groter in schemering dan je zou verwachten, in licht gewoon klein, soms ook een halfuur lang gehad dat pupillen groot bleven of ik nu in licht keek of niet -wat volgens huisarts niet moet kunnen maar is toch echt gebeurd-), lijkt mijn beeld niet altijd stil te staan maar soms te buigen of bewegen, ging accomoderen ineens met een soort 'knik', zag ik halo's om lichtbronnen en was licht voor mij ineens veel feller dan normaal.
Vanaf 2004 mis ik 24/7 stukken uit mijn beeld, wat niet uit gezichtsveldonderzoek komt overigens.
Sinds 2004 heb ik ook af en toe oogmigraine-zonder-hoofdpijn. Soms 1 keer per jaar, dan weer 2 keer in de week. Nu al jaren rustig op een keer na (paar dagen na een inenting).
In 2001 wat verhoging, diarree, verstopping, hartbonzen. Ik durfde ook niet meer te sporten want dan ging mijn hart tekeer enz.
Jaar erop hetzelfde maar nu met angst en paniek erbij (depressie aanvallen, beetje depersonalisatie enz.)
In 2010 heb ik gehoorvervormingen gehad (tinnitus, hyperacusis, alles klonk heftig en vervormd, zoemend in mijn oren en rare druk op oren, sindsdien lawaaidoof. Gelukkig de andere oorklachten bijgetrokken, is nog wel eens teruggekomen).
Momenteel scheefgroeiende vingers, artrose, gewrichtsklachten van tenen tot kaken eigenlijk elk gewricht maar het verspringt en komt in opflakkeringen sinds 2,5 jaar (lijkt zowel niet geheel bij artrose te passen als niet geheel bij R.A. heb eerder ook al wel wat last van spieren en gewrichten gehad zoals een jaar lang fasciculaties over mijn hele lijf, kramp in arm, geen reflex soms in rechterarm enz) en daarbij ook beetje koud-branderig, bubbelig gevoel of zo in de tenen. Soms gevoel alsof vingerkootje in de brandnetels heeft gezeten of slaapt. Ook wel eens doof gevoel gehad op plekken huid (zijkant voet, vulva), perioden van inspanningsverhoging en koorts (dit had ik vooral na een verkoudheid paar jaar terug een jaar lang), vervroegde overgangsklachten, jaar lang vulvodynie met heftige klachten (koud-branderig gevoel, steekjes o.a.) wat soms weer even terugkomt, slecht genezende wondjes, ben altijd meh en moe etc.
Denk niet dat ik Lyme heb en dat het bij mij toch wat anders is want het past, hoewel een hele waslijst aan klachten, niet geheel in het beeld lijkt me. Maar werd vandaag even geopperd door een fysiotherapeute die mijn klachten aanhoorde. Wou daarom dat over die koorts toch nog maar even zeker weten.
(PS: het is ws iig ook geen B12-tekort. Heb wel een iets verhoogde homocysteine tussen de 10 en 11 maar mma normaal en B12 was nooit lager dan 284 en laatste keer voor ik met injecteren begon zelfs 414. Ook foliumzuur was meestal normaal. Laatste meting was het 11 dus wat aan lage kant.
Ben nu wel echter B12 aan het injecteren sinds een maand. Dacht echt een hele poos dat B12 het antwoord op een deel van mijn klachten was. Maar nu denk ik dus van niet. Merk nog geen echte verbetering in wat dan ook maar wie weet komt er nog wat. Mijn ferritine is ook al jaren onder de 35 en soms zelfs maar 7 of zo, dus dat is iig deels een verklaring voor moeheid en duizeligheid enz.).
Kan koorts na tekenbeet al binnen een paar uur ontstaan?
Re: Kan koorts na tekenbeet al binnen een paar uur ontstaan?
@05ke, je hebt meerdere tekenbeten gehad. Ben ben je ook getest op Borrelia(ziekte van Lyme) bij een huisarts of een medisch specialist en heb je een antibiotica behandeling gekregen?
Plotseling koorts na een tekenbeet komt zeker voor; Bron https://www.biomaatschappij.nl/artikel/ ... ymeziekte/ Heb je misschien ook nog met tussenpozen terugkerende opvlammingen van koorts? Er wordt wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en er is over gepubliceerd; Bron https://www.expertisecentrumlyme.nl/ond ... ndoras-box en Bron https://projecten.zonmw.nl/nl/project/t ... ndoras-box en Bron https://www.tekenradar.nl/onderzoek/overzicht
Lees ook het boekje Actuele paperback Lymeziekte 2021; Bron https://www.biomaatschappij.nl/product/lymeziekte/ en een gratis pdf van het boekje; Bron https://www.biomaatschappij.nl/wp-conte ... DF-DEF.pdf
Je kunt goede medische en wetenschappelijke informatie vinden bij Groep B12 tekort, de vergeten ziekte; Bron https://www.facebook.com/groups/807408932663995/ en je wordt altijd goed geholpen door de professionele beheerders.
Een B12 tekort/B12 deficiëntie, of Pernicieuze Anemie, of een functioneel B12 tekort tast veel systemen aan; Bron https://stichtingb12tekort.nl/vitamine-b12/ en Symptomen; Bron https://b12-institute.nl/informatie-b12/symptomen/
Informatie - Stichting Tekenbeetziekten 30 juli 2021 - Lyme en vitamine B12 tekort; Bron viewtopic.php?f=31&t=274&start=210#p27325
Ter informatie ik heb de ziekte van Lyme en daarnaast als aparte ziekte B12 tekort/B12 deficiëntie als gevolg van een opname-/absorptie probleem en wordt daarvoor behandeld met B12 injecties bij B12 institute Rotterdam. Over de ernstige ziekte B12 tekort/B12 deficiëntie heb ik dankzij de behandelende internisten veel bij kunnen leren (BIG geregistreerde medisch specialisten. Met een brede medische en wetenschappelijke kennis. Er wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan. Expertise gebieden: B12 deficiëntie, folaat deficiëntie en andere metabole & stofwisselings-ziekten). Er wordt samengewerkt met internisten en wetenschappers in Nederland en uit het buitenland.
Mag ik je een paar vragen stellen? Zijn de antistoffen tegen intrinsieke factor en de antistoffen tegen de pariëtale cellen ook getest bij een huisarts of een internist? (om Pernicieuze Anemie in-/of uit te kunnen sluiten); Bron https://stichtingb12tekort.nl/oorzaken/ ... -oorzaken/
Volg je een vegetarisch of veganistisch dieet? Oorzaken; Bron https://b12-institute.nl/oorzaken-b12-deficientie/
En toen je een B12 serum waarde had van **284 was dat zonder het gebruik (minimaal 6 maanden niet gebruikt voor het bloed-prikken?) van B12 tabletten, of van multivitamines waar B12 in zit, of van voedingsmiddelen waar B12 aan is toegevoegd? En was dat toen ook zo bij de B12 serum waarde van 414?
Informatie B12 institute Rotterdam - Diagnose; Bron https://b12-institute.nl/diagnose/
Injecteer je onder begeleiding en controle van een huisarts of een internist?
Hoeveel injecties krijg je pér week en hoe lang (maanden, jaar, jaren) heb je B12 injecties gebruikt?
En waarom ben je begonnen en weer gestopt en weer begonnen met B12 injecties? Als er sprake is van een vastgesteld B12 tekort/B12 deficiëntie zijn er 2x per week B12 injecties nodig en mag er nooit worden gestopt en zijn er levenslang B12 injecties nodig.
Gebruik je Hydroxocobalamine ampullen van Takeda? Recent aangepaste Informatie - Farmacotherapeutisch Kompas - Hydroxocobalamine Takeda (vitamine B12); Bron https://www.farmacotherapeutischkompas. ... amine_b12_ Het gaat om de belangrijke informatie:
Is er goed (vervolg)onderzoek gedaan door een huisarts of een internist naar de lage Ferritine waarde; Bron https://www.allesovertesten.nl/zoek-een-test/ferritine en de serumijzer waarde?; Bron https://www.allesovertesten.nl/zoek-een-test/ijzer
Foliumzuur waarde; Bron https://www.allesovertesten.nl/zoek-een-test/foliumzuur
Plotseling koorts na een tekenbeet komt zeker voor; Bron https://www.biomaatschappij.nl/artikel/ ... ymeziekte/ Heb je misschien ook nog met tussenpozen terugkerende opvlammingen van koorts? Er wordt wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en er is over gepubliceerd; Bron https://www.expertisecentrumlyme.nl/ond ... ndoras-box en Bron https://projecten.zonmw.nl/nl/project/t ... ndoras-box en Bron https://www.tekenradar.nl/onderzoek/overzicht
Lees ook het boekje Actuele paperback Lymeziekte 2021; Bron https://www.biomaatschappij.nl/product/lymeziekte/ en een gratis pdf van het boekje; Bron https://www.biomaatschappij.nl/wp-conte ... DF-DEF.pdf
..Echter, zonder behandeling kan de Borrelia-bacterie zich verder door het lichaam verspreiden (dissemineren), andere organen aandoen en een langdurige infectie veroorzaken..
Betreffende B12 tekort/B12 deficiëntie, of een functioneel B12 tekort (tekort op weefsel/celniveau), of Pernicieuze Anemie denk ik dat je dat zekerheidshalve wel beter moet gaan uitzoeken en je goed moet gaan inlezen. Informeer jezelf goed om dat goed in-/of uit te kunnen sluiten.05ke schreef:..(PS: het is ws iig ook geen B12-tekort. Heb wel een iets verhoogde homocysteine tussen de 10 en 11 maar mma normaal en B12 was nooit lager dan **284 en laatste keer voor ik met injecteren begon zelfs 414. Ook foliumzuur was meestal normaal. Laatste meting was het 11 dus wat aan lage kant.
Ben nu wel echter B12 aan het injecteren sinds een maand. Dacht echt een hele poos dat B12 het antwoord op een deel van mijn klachten was. Maar nu denk ik dus van niet. Merk nog geen echte verbetering in wat dan ook maar wie weet komt er nog wat. Mijn ferritine is ook al jaren onder de 35 en soms zelfs maar 7 of zo, dus dat is iig deels een verklaring voor moeheid en duizeligheid enz.)..
Je kunt goede medische en wetenschappelijke informatie vinden bij Groep B12 tekort, de vergeten ziekte; Bron https://www.facebook.com/groups/807408932663995/ en je wordt altijd goed geholpen door de professionele beheerders.
Een B12 tekort/B12 deficiëntie, of Pernicieuze Anemie, of een functioneel B12 tekort tast veel systemen aan; Bron https://stichtingb12tekort.nl/vitamine-b12/ en Symptomen; Bron https://b12-institute.nl/informatie-b12/symptomen/
..Systemen die door een B12-tekort worden aangetast:
- Zenuwstelsel
- Hematologisch systeem: bloed, beenmerg en bloedstolling
- Immuunsysteem
- Hart- en vaatstelsel
- Maag-darmstelsel
- Bewegingsstelsel: spieren, pezen en botten
- Urogenitaal systeem: urinewegen en geslachtsorganen..
Informatie - Stichting Tekenbeetziekten 30 juli 2021 - Lyme en vitamine B12 tekort; Bron viewtopic.php?f=31&t=274&start=210#p27325
Ter informatie ik heb de ziekte van Lyme en daarnaast als aparte ziekte B12 tekort/B12 deficiëntie als gevolg van een opname-/absorptie probleem en wordt daarvoor behandeld met B12 injecties bij B12 institute Rotterdam. Over de ernstige ziekte B12 tekort/B12 deficiëntie heb ik dankzij de behandelende internisten veel bij kunnen leren (BIG geregistreerde medisch specialisten. Met een brede medische en wetenschappelijke kennis. Er wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan. Expertise gebieden: B12 deficiëntie, folaat deficiëntie en andere metabole & stofwisselings-ziekten). Er wordt samengewerkt met internisten en wetenschappers in Nederland en uit het buitenland.
Mag ik je een paar vragen stellen? Zijn de antistoffen tegen intrinsieke factor en de antistoffen tegen de pariëtale cellen ook getest bij een huisarts of een internist? (om Pernicieuze Anemie in-/of uit te kunnen sluiten); Bron https://stichtingb12tekort.nl/oorzaken/ ... -oorzaken/
Volg je een vegetarisch of veganistisch dieet? Oorzaken; Bron https://b12-institute.nl/oorzaken-b12-deficientie/
En toen je een B12 serum waarde had van **284 was dat zonder het gebruik (minimaal 6 maanden niet gebruikt voor het bloed-prikken?) van B12 tabletten, of van multivitamines waar B12 in zit, of van voedingsmiddelen waar B12 aan is toegevoegd? En was dat toen ook zo bij de B12 serum waarde van 414?
Informatie B12 institute Rotterdam - Diagnose; Bron https://b12-institute.nl/diagnose/
In combinatie met ernstige klachten is er vervolg onderzoek nodig en wordt er bij een functioneel tekort een B12 injectie behandeling gestart...De literatuur wijst uit dat er bij waarden tussen de **150 en 300 pmol/L wel degelijk sprake kan zijn van een functioneel tekort (is tekort op weefsel/celniveau) ongeacht de leeftijd van de persoon..
..Uit recent onderzoek blijkt echter dat patiënten met een klachtenbeeld gerelateerd aan een B12 tekort en met serumwaarden tussen de 150 en 200 pmol/L, baat hebben bij suppletie – dus ongeacht de MMA waarde. Dit zien wij ook terug in de klinische praktijk..
Injecteer je onder begeleiding en controle van een huisarts of een internist?
Hoeveel injecties krijg je pér week en hoe lang (maanden, jaar, jaren) heb je B12 injecties gebruikt?
En waarom ben je begonnen en weer gestopt en weer begonnen met B12 injecties? Als er sprake is van een vastgesteld B12 tekort/B12 deficiëntie zijn er 2x per week B12 injecties nodig en mag er nooit worden gestopt en zijn er levenslang B12 injecties nodig.
Gebruik je Hydroxocobalamine ampullen van Takeda? Recent aangepaste Informatie - Farmacotherapeutisch Kompas - Hydroxocobalamine Takeda (vitamine B12); Bron https://www.farmacotherapeutischkompas. ... amine_b12_ Het gaat om de belangrijke informatie:
Bij duidelijke neurologische afwijkingen
Volwassenen
I.m. of diep s.c.: 1000 microg een- à tweemaal per week gedurende langere tijd, bv. 2 jaar. Geef na langdurige suppletie een onderhoudsdosering van 1000 microg eenmaal per 2 maanden, tenzij de oorzaak van de vitamine B 12-deficiëntie is verholpen.Controle van de vitamine B12-spiegel tijdens parenterale toediening is niet zinvol, aangezien de spiegel blijft stijgen.
Is er goed (vervolg)onderzoek gedaan door een huisarts of een internist naar de lage Ferritine waarde; Bron https://www.allesovertesten.nl/zoek-een-test/ferritine en de serumijzer waarde?; Bron https://www.allesovertesten.nl/zoek-een-test/ijzer
Foliumzuur waarde; Bron https://www.allesovertesten.nl/zoek-een-test/foliumzuur
Bij een B12 injectie behandeling bij B12 tekort/B12 deficiëntie patiënten moet de foliumzuur waarde tussen 10-20 zitten en blijven...Bij gezonde mensen met een gezonde voeding is er geen sprake van een tekort aan foliumzuur of vitamine B12. De hoeveelheid foliumzuur in het bloed ligt tussen de 5 en 23 nmol/L..
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~
Re: Kan koorts na tekenbeet al binnen een paar uur ontstaan?
@05ke, ik geef nog wat aanvullende informatie. Voor homocysteïne worden waarden boven de 6 bedenkelijk genoemd.05ke schreef:..(PS: het is ws iig ook geen B12-tekort. Heb wel een iets verhoogde homocysteine tussen de 10 en 11 maar mma normaal..)..
Mag ik vragen wat de MMA waarde was? Voor MMA worden waarden boven 0,210 (oftewel omgerekend boven 2,1 of 21 of 210) bedenkelijk genoemd. Daarom kan een reactie 'de MMA en/of homocysteïne waarde is maar een beetje te hoog' onterecht zijn. Ook een beetje te hoog kan gewoon te hoog zijn en kan dus een B12 tekort/B12 deficiëntie aantonen of bevestigen maar nooit uitsluiten!
De B12 testen en de MMA en de homocysteïne testen en de antistoffen tegen intrinsieke factor en de antistoffen tegen de pariëtale cellen testen kunnen allemaal los van elkaar een B12 tekort/B12 deficiëntie aantonen of bevestigen. Als zelfs maar één van deze testen afwijkt kan dit duiden op een B12 tekort/B12 deficiëntie.
Belangrijk hierbij is ook de vraag of je voor het testen van MMA en homocysteïne.. B12 tabletten of multivitamines waar B12 in zit, of B12 injecties of voedingsmiddelen waar B12 aan is toegevoegd of andere supplementen als bijvoorbeeld vitamine B8 (Biotine) of supplementen met vitamine B6 hebt gebruikt? In dat geval zeggen de uitslagen van de MMA en de homocysteïne waarden niets en zijn deze waarden dan onbetrouwbaar.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~
Re: Kan koorts na tekenbeet al binnen een paar uur ontstaan?
@05ke, als je bij de huisarts niet kunt testen op Borrelia(Lyme) kun je nog gaan testen bij Innatoss Laboratories; Bron https://www.innatoss.com/nl/testen-op-d ... -van-lyme/ en Bron https://www.innatoss.com/nl/product/lymepaspoort/ Dat is een gevalideerde test en een gevoelige test. Het medisch laboratorium heeft een ISO 15189 accreditatie voor medische laboratoria; Bron https://www.rva.nl/medische-laboratoria/
19 april 2022
Hoe zit het met de kwaliteit bij Innatoss? over testmethoden, werkprotocollen, validatie en internationale accreditatie ISO 15189; Bron https://www.innatoss.com/nl/hoe-zit-het ... -innatoss/
Veelgestelde vragen; Bron https://www.innatoss.com/nl/over-ons/ve ... de-vragen/Welke testen worden uitgevoerd?
Om de gevoeligheid van de meting te verhogen, voert Innatoss altijd de drie ELISA testen gelijktijdig uit:
ELISA Borrelia IgG (Euroimmun)
ELISA Borrelia IgM (Euroimmun)
VlsE1-OspC ELISA (Zeus)
Innatoss LaboratoriesWaarom is de antistof test van Innatoss beter dan die van de huisarts?
Innatoss gebruikt dezelfde tests als een huisartsenlaboratorium, maar dan in meervoud. De test is dus niet anders. Alleen door een combinatie van tests te gebruiken, wordt de pakkans voor de ziekte van Lyme een stuk groter.
Accepteert de huisarts de uitslag van de test?
Innatoss maakt gebruik van erkende en gevalideerde testen en werkt volgens ISO 15189. Daardoor kan een huisarts de uitslag van Innatoss goed gebruiken als ondersteuning van een diagnose.
19 april 2022
Hoe zit het met de kwaliteit bij Innatoss? over testmethoden, werkprotocollen, validatie en internationale accreditatie ISO 15189; Bron https://www.innatoss.com/nl/hoe-zit-het ... -innatoss/
..Over onze testmethoden
Alle testen die we gebruiken, zijn CE-gemarkeerd. Dat betekent dat ze aan alle eisen voldoen die binnen de EU gelden voor testen die worden gebruikt voor diagnostiek van Lyme en COVID-19. Wijzigingen in de regelgeving voor dit soort testen volgen we overigens op de voet.
Over onze werkprotocollen
We voeren al onze testen uit volgens een goed gedocumenteerd protocol. Zo zorgen we ervoor dat elk nieuw onderzoek aan onze kwaliteitseisen voldoet. Om een voorbeeld te geven: we gebruiken bij een onderzoek altijd meerdere bloedmonsters ter controle. Die moeten hetzelfde resultaat geven als in de vorige onderzoeken. Als dat een keer niet het geval is, keuren we het hele experiment af, inclusief álle geteste monsters. Dat komt gelukkig niet zo vaak voor, maar het is een goede manier om in de gaten te houden of de uitvoering juist was.
Beoordeling door externe instanties
Om te kijken hoe we presteren in vergelijking met andere labs, doen we elk jaar mee met zogenaamde rondzendingen. Daarbij sturen centrale organisaties alle laboratoria die meedoen een aantal bloedmonsters op. We testen deze en rapporteren wat onze bevindingen zijn. Vervolgens krijgen we te horen wat de resultaten hadden moeten zijn en hoeveel deelnemende laboratoria correcte of verkeerde resultaten hadden ingestuurd. Bij een rondzending voor Lyme rapporteren we dus de resultaten van onze antistoffenmetingen en de eindconclusie of er wel/niet een Borrelia-infectie is vastgesteld. Zo toetsen we achteraf of onze werkwijzen kloppen.
Een rondzending is een belangrijk middel om te bepalen hoe goed onze manier van werken is, van uitvoering tot beoordeling. We leren er bovendien van hoe goed verschillende methoden werken. Voor Lyme doen wij jaarlijks mee aan de rondzendingen van twee grote organisaties: Stichting Kwaliteitsbewaking Medische Laboratoriumdiagnostiek (gevestigd in Nederland) en INSTAND (gevestigd in Duitsland). Wij scoren overigens altijd hoog in beide rondzendingen. Ook doen we inmiddels mee aan rondzendingen voor COVID-19.
Over onze ISO-accreditatie
Voor medische laboratoria is er een speciale internationale kwaliteitsnorm: ISO 15189. Die norm schrijft voor waar we als laboratorium aan moeten voldoen wat betreft personeel, testen, management, inkoop, risicomanagement en nog veel meer. Innatoss wordt hierop elk jaar opnieuw beoordeeld door de (onafhankelijke) Raad voor Accreditatie; Bron https://www.rva.nl/alle-geaccrediteerden/ ..
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~
Terug naar “Algemeen Lyme-borreliose”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: RoelA en 1 gast