FSME / TBE-virus / Teken-encefalitisvirus in Nederland aangetroffen
Geplaatst: Do 30 Jun 2016, 20:02
.
Hét forum over de ziekte van Lyme (Lyme-Borreliose)
https://www.lymeforum.nl/forum/
Symptomen
Twee van de drie besmette mensen met FMSE merkt niets van de ziekte. Bij de overigen bestaat het ziektebeeld uit twee fasen.
Fase 1:
Deze fase kenmerkt zich door griepachtige verschijnselen, zoals koorts, misselijkheid en hoofdpijn. Deze klachten ontstaan één tot twee weken na de beet. De klachten houden 5 tot 10 dagen aan.
Fase 2:
Bij een deel van de patiënten ontwikkelt het ziektebeeld zich verder en wordt het centraal zenuwstelsel aangetast. In deze fase kan onder andere een ontsteking van het hersenweefsel en hersenvliesontsteking ontstaan. Tot bijna de helft van de patiënten houdt blijvend letsel over aan deze ziekte.
Weet je waar de betreffende natuurgeneeskundige mee test? Met LBA? of Bioresonantie?VerlorengezondheidM schreef:Toevallig heb ik het onlangs hierover met mijn Lyme arts gehad of FSME ook getest kan worden bij mij![]()
De natuurgeneeskundige die de praktijk zou komen ondersteunen, zou deze eruit moeten kunnen halen bij mij volgens de Lyme arts, tenminste als ik er drager van ben natuurlijk.
Aangezien ik in Hongarije ziek ben geworden sluit ik ook deze niet uit bij mij.
FSME Virus PCR(CE) EDTA 75,00
Microbiologische diagnostiek
De gouden standaard in de diagnostiek van TBE is het aantonen van IgM- en IgG-TBE-specifieke antilichamen door middel van enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA). IgM-antilichamen zijn soms tot maanden na de infectie te detecteren, terwijl IgG-antilichamen levenslang aanwezig zijn.
Onderzoek naar nieuw tekenvirus Heuvelrug
Het RIVM doet nader onderzoek naar de aanwezigheid op de Utrechtse Heuvelrug van teken met het encefalitisvirus. De komende maanden wordt bloed van geschoten reeën onderzocht. Ook bloed van geiten en schapen uit het gebied wordt bekeken
Het virus (ook wel TBE-virus genoemd) was tot nu toe alleen gesignaleerd bij wild op de Sallandse Heuvelrug. Nu is echter een wandelaar besmet geraakt en volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) is dat zeer waarschijnlijk gebeurd tijdens een wandeling op de Utrechtse Heuvelrug.
Wáár precies op de Heuvelrug kan Jaap van Dissel, directeur Infectieziektebestrijding bij het RIVM, niet zeggen. ,,Dat weten we niet. Als iemand ziek is dan neem je zijn verhaal op: waar is hij geweest, wat is de meest waarschijnlijke plek van de besmetting en ook: waar is iemand niet geweest? Op basis daarvan is het zeer waarschijnlijk dat het ergens op de Utrechtse Heuvelrug was.''
Teken komen voor in Nederlandse bossen en de laatste jaren is een toename van het aantal beten te zien. Waardoor dat komt, is niet precies duidelijk.
Ziekte van Lyme De beestjes kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken, die volgens de website LymeNet Nederland onder meer kan leiden tot neurologische (zenuwstelsel/hersenen), reumatologische of zelfs tot psychische klachten.
Nu is voor het eerst een patiënt ziek geworden door een teek die het TBE-virus met zich meedroeg. Dit virus, dat in het buitenland al vaker gesignaleerd is, veroorzaakt griep-achtige verschijnselen: onder meer koorts, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn en - in sommige gevallen- hersenvliesontsteking. Meestal herstelt de patiënt volledig, meldt het RIVM. De besmette patiënt is ook herstellende, zegt Van Dissel.