Zaterdag 8 december 2018 Algemene ledenvergadering Lymevereniging

Voor nieuws, actualiteiten en acties specifiek over Lyme-Borreliose.
Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 8141
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Zaterdag 8 december 2018 Algemene ledenvergadering Lymevereniging

Berichtdoor Roxy » Zo 18 Nov 2018, 14:25

Lymevereniging Zorgverzekering; Bron https://nl-nl.facebook.com/lymevereniging/
Werkgroep zorgverzekeringen van start!

Bij andere ziektes is het de gewoonste zaak van de wereld, maar bij Lyme moeten we hier een strijd voor voeren: je zorgkosten vergoed krijgen door je zorgverzekeraar. Goede tests, zorg en behandeling van chronische Lyme zijn ver te zoeken. Als je al een arts en behandeling hebt, dan moet je die vaak zelf betalen. Het is te gek voor woorden, maar toch is het de realiteit voor veel Lymepatiënten.

Vanmiddag vond de startbijeenkomst plaats van de werkgroep zorgverzekeringen van de Lymevereniging. Waar zitten precies de pijnpunten? Welke uitspraken zijn de afgelopen jaren door rechters gedaan? Wat is de ideale situatie? Wat is haalbaar? Welke stappen kunnen we nu het beste zetten?

Een betrokken advocaat met ervaring met Lyme-rechtszaken, een andere jurist, twee mensen uit de hiv-community die met juridische procedures veel hebben bereikt voor mensen die leven met hiv en last but not least Lymepatiënten hebben de koppen bij elkaar gestoken.

Eén van de eerste stappen die de werkgroep gaat zetten is een online peiling onder de achterban van de Lymevereniging: hoeveel patiënten hebben of hadden een behandeling door een arts, waarbij de consulten, tests en/of de behandeling niet door de zorgverzekeraar worden vergoed? We houden je op de hoogte!

De Nederlandse situatie is door collega Stichting Tekenbeetziekten helder samengevat in een brochure 'Wat te doen als Uw zorgverzekeraar Uw zorgkosten niet wil vergoeden'; lees meer Bron https://www.tekenbeetziekten.nl/wp-cont ... i-2014.pdf
In deze brochure wordt toegelicht hoe u uw zorgkosten vergoed kunt krijgen. U vindt o.a. een stappenplan voor wanneer u werk wilt maken om uw zorgkosten toch vergoed te krijgen.
Veel mensen zullen zich niet goed voorbereiden en bijvoorbeeld het stappenplan niet volgen als bijvoorbeeld het 'vooraf toestemming vragen bij de Zorgverzekeraar' (zie brochure) en zonder goede voorbereiding gaan starten met een behandeling en later met de consequenties en financiële problematiek worden geconfronteerd.
Een goede voorbereiding als het goed nalezen van de eigen Zorgpolis en eventuele aanvullende zorgverzekeringen en kijken wat geheel, of gedeeltelijk of niet wordt vergoed en het vooraf goed navraag doen en het vooraf toestemming vragen bij de Zorgverzekeraar over een behandeling is belangrijk.

Welke behandelingen zou de Lymevereniging vergoed willen krijgen? Reguliere standaard antibiotica behandeling wordt vergoed.
Langdurige antibiotica behandeling met infuus bij de AVIG Lyme artsen of Ilads werkende Lyme artsen in Nederland of in het buitenland worden niet vergoed.
Stamceltherapie behandeling in het buitenland wordt niet vergoed.
Niet reguliere (natuurlijke behandelingen) behandelingen bij de AVIG Lyme artsen of Ilads werkende Lyme artsen of therapeuten in Nederland of in het buitenland worden niet vergoed.
Dat systeem geldt voor alle ziekten en alle mensen-patiënten in Nederland.

Voor 2019 geldt dat veel Zorgverzekeraars flink verder gaan bezuinigen bij behandelingen als bijvoorbeeld fysiotherapie, natuurlijke behandelingen, dat er eigen bijdragen op medicijnen kunnen komen, ect.
Laatst gewijzigd door Roxy op Zo 18 Nov 2018, 15:17, 2 keer totaal gewijzigd.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 8141
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Zaterdag 8 december 2018 Algemene ledenvergadering Lymevereniging

Berichtdoor Roxy » Zo 18 Nov 2018, 14:59

De onderwerpen Zorgverzekering en rechtszaken zijn niet nieuw. Het is jammer dat mensen-patiënten hoop wordt gegeven en blij worden gemaakt met een dode mus. Een peiling zal niet veel nieuwe informatie gaan geven.
De Zorgverzekeringen en het vergoedingssysteem in Nederland zijn duidelijk en dat geldt ook voor de rechtszaken en jurisprudentie. De advocaat, jurist en HIV vrienden van de werkgroep zullen wat Zorgverzekeringen, rechtspraak en jurisprudentie betreft waarschijnlijk tot dezelfde conclusies komen..(?)

Rechtszaken en jurisprudentie

Enkele rechtszaken in het verleden zijn gewonnen. Maar andere recente rechtszaken in 2017 zijn in Hoger Beroep verloren.
Geen enkele zaak/casus is gelijk. Het kan gebeuren dat als de situatie van een andere persoon(Lyme patiënt) die een rechtszaak aanspant op een puntje iets afwijkt van een andere rechtszaak van een Lyme patiënt, dat de beslissing/het vonnis van de rechter anders en mogelijk geheel in het nadeel kan uitvallen. Het is belangrijk dat mensen zich niet al te snel rijk rekenen!

De uitspraken van de recente rechtszaken in 2017 kan door de rechters in Nederland als jurisprudentie (betekenis: het geheel van uitspraken van rechters noemen we jurisprudentie. Jurisprudentie vormt een aanknopingspunt voor de rechtspraak in latere soortgelijke gevallen. Bij de behandeling van rechtszaken wijst men vaak op eerdere uitspraken. De rechter zal veelal aansluiting zoeken bij de gangbare opvatting.) worden opgevolgd.
Uitspraak-Arrest bij het Gerechtshof 'VGZ hoeft kosten medicatie ziekte van Lyme niet te vergoeden'; Bron https://www.rechtspraak.nl/Organisatie- ... oeden.aspx
Hof heeft uitvoerig stilgestaan bij literatuur over en onderzoek naar ziekte van Lyme

Bij verzekerde luidde de diagnose in 2013 “late stage Lyme disease” na een tekenbeet zeven jaar daarvoor. Verzekerde heeft gedurende 16-17 maanden met onderbrekingen verschillende antibioticabehandelingen ondergaan, waaronder eerst drie maanden intraveneus. Het hof heeft uitvoerig stilgestaan bij de tot op heden verschenen literatuur, richtlijnen, rapporten en (wetenschappelijke) onderzoeken betreffende de behandeling van de ziekte van Lyme, zowel in Nederland als in het buitenland. Duidelijk is geworden dat de discussie over een langdurige antibioticabehandeling (langer dan drie maanden) van patiënten met langdurige en ernstige klachten die worden toegeschreven aan de ziekte van Lyme, verdeeld is over twee “kampen” die ook wel de “believers” en “non-believers” worden genoemd. Ook is duidelijk geworden dat er nog veel onderzoek gedaan wordt en zal worden naar de diagnosestelling bij patiënten die al langer kampen met Lymegerelateerde klachten en naar de behandeling daarvan, ook in eigen land zoals door het Nederlands Lymeziekte-Expertisecentrum.

Wetenschappelijk onderzoek: geen bewijs nut/effect langdurig gebruik antibiotica

In deze zaak is een ruime hoeveelheid ook recente onderzoeken en rapporten overgelegd, waarin met kracht van wetenschappelijk onderzoek geconcludeerd wordt dat er geen bewijs is voor het nut en/of effect van langdurige antibioticabehandeling bij patiënten met de ziekte van Lyme, in het bijzonder bij de patiënten die al jarenlang kampen met een veelheid aan klachten die worden toegeschreven aan de ziekte van Lyme. Op basis van die rapporten oordeelt het hof dat langdurige antibioticabehandeling niet in overeenstemming is met de stand van de wetenschap en in de grotere groep van beroepsgenoten (vele artsen- en specialistenorganisaties zijn bij de rapporten/richtlijnen betrokken geweest) niet gebruikelijk is. In feite staat de Amerikaanse richtlijn van de ILADS (met de Duitse richtlijn van de Deutsche Borreliose-Gesellschaft ) voor langduriger antibioticabehandeling tegenover de andere door het hof weergegeven richtlijnen en rapporten waarin wetenschappelijk onderbouwd wordt gewezen op het niet bewezen effect van langer (dan drie maanden) behandelen met antibiotica. Zelfs met inachtneming van de beoordelingsvrijheid van de behandelend arts, kan het hof deze langdurige antibioticabehandeling voor de klachten van verzekerde niet kwalificeren als verantwoorde en adequate zorg als bedoeld in artikel 2.1 lid 2 van het Besluit zorgverzekering. Dat betekent dat VGZ niet gehouden is (geweest) die kosten onder de polis te vergoeden.
Lees meer volledige Uitspraak-Arrest van het Gerechtshof; Bron https://uitspraken.rechtspraak.nl/inzie ... 2017:11105

Rechters vragen advies aan partijen als het NLe; Bron https://www.expertisecentrumlyme.nl/ en Bron https://www.zonmw.nl/nl/onderzoek-resul ... ming/lyme/ , AMCL, Radboud Nijmegen (zijn ook de samenwerkende partijen met de Lymevereniging in het NLe) en kijken naar de huidige stand van de wetenschap en de mogelijke behandelopties.

In vergelijking met een paar jaar geleden toen er af en toe een zaak werd gewonnen was er sprake van minder informatie en recente lopende wetenschappelijke onderzoeken in Nederland als bij het NLe; Bron https://www.expertisecentrumlyme.nl/onderzoek. De rechter van het Gerechtshof verwijst er naar in de Uitspraak-Arrest.

Een knappe advocaat of jurist van de Lymevereniging(?) die daar met de huidige stand van zaken een speld tussen denkt te kunnen krijgen. Als de leden van de werkgroep zich vooraf in de materie goed hadden ingelezen zou men intussen al hebben kunnen weten dat zij bij beide onderwerpen geen zaak/zaken zullen hebben.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 8141
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Zaterdag 8 december 2018 Algemene ledenvergadering Lymevereniging

Berichtdoor Roxy » Ma 19 Nov 2018, 14:33

@Sproetje,
Sproetje schreef:Waarom per sé alleen de Ixodes Ricinus teek onderzoeken in Europa??
Wat een onzin.
Hartelijk dank voor het bijgevoegde artikel 'Ticks of Poland. Review of contemporary issues and latest research' van 2012.
Een paar citaten uit het artikel.
In the Polish fauna there are 19 species of ticks (Ixodida) recognized as existing permanently in our country: Argas reflexus, Argas polonicus, Carios vespertilionis, Ixodes trianguliceps, Ixodes arboricola, Ixodes crenulatus, Ixodes hexagonus, Ixodes lividus, Ixodes rugicollis, Ixodes caledonicus, Ixodes frontalis, Ixodes simplex, Ixodes vespertilionis, Ixodes apronophorus, Ixodes persulcatus, Ixodes ricinus, Haemaphysalis punctata, Haemaphysalis concinna, Dermacentor reticulatus. Occasionally, alien species of ticks transferred to the territory of Poland are recorded: Amblyomma sphenodonti, Amblyomma exornatum, Amblyomma flavomaculatum, Amblyomma latum, Amblyomma nuttalli, Amblyomma quadricavum, Amblyomma transversale, Amblyomma varanensis, Amblyomma spp., Dermacentor marginatus, Hyalomma aegyptium, Hyalomma marginatum, Ixodes eldaricus, Ixodes festai, Rhipicephalus rossicus, Rhipicephalus sanguineus. The most common species of the highest medical and veterinary importance in Poland is invariably Ixodes ricinus
Er zijn 19 soorten teken in Polen? In Nederland zijn ook meerdere soorten teken harde en zachte teken. Het gaat natuurlijk om de ziekmakende teken en dat is met overgrote meerderheid de Ixodes Ricinus.

Verderop in het het artikel:
The most common species of the highest medical and veterinary importance in Poland and almost all over Europe is still Ixodes ricinus (Linnaeus, 1756).
Er staat een kolom met mogelijke ziekte verwekkers met name Ixodes Ricinus voedt zich op mensen. Daarnaast de Argas welke zich voornamelijk op duiven voeden citaat 'but incidents of attacks on humans have also been recorded [7,8]'. De groep Argas zijn zachte teken; Bron http://oud.parasitologie.nl/index.php?id=1959

It has not been found that any tick species inhabiting the Polish and world fauna is a specific human parasite. On the Polish territory people can be attacked by ticks of the family Argasidae: A. reflexus and A. polonicus.
From the family Ixodidae, to which most ticks occurring in Poland belong, humans are mainly attacked by I. ricinus, a non-host-specific species. Therefore, it is the most important tick in the epidemiology of transmissible diseases in our country (Table 1). In Poland there is a risk of attacking humans by a taiga tick I. persulcatus which, like I. ricinus, is of utmost importance in the epidemiology of transmissible diseases (Table 1). The tick species with high epidemiological significance which can also feed on man in Poland is I. hexagonus (Table 1). It can inhabit dog kennels and even human quarters where there are permanent beddings for dogs and cats. Incidents of infesting people in Poland by D. reticu- latus from the family Amblyommidae have also been recorded.

Outside Polish borders isolated cases of people attacked by ticks C. vespertilionis, I. crenulatus, H. concinna and H. punctata have been reported.

According to the National Institute of Hygiene, tick-borne diseases in Poland constitute an increasingly growing problem, and each year the incidence of infection in humans, especially with borreliosis, is consistently high. For instance, 8 225 persons contracted borreliosis in 2008, 10 333 people in 2009, 9 011 persons in 2010 and 6 775 individuals in 2011 (until November 15th). 351 humans were infected with tick-borne encephalitis virus in 2009, 292 persons in 2010 and 172 people in 2011 (up to November 15th).
Een groot verschil met de cijfers uit Nederland terwijl ons land kleiner is. Het grootste verschil is dat TBE veel vaker voorkomt in Polen.

Travelling to North America humans can come in contact with two species of ticks from the group of I. ricinus, i.e. Ixodes scapularis Say, 1821 and Ixodes pacyficus Cooley et Kohls, 1943, considered as some of the most important vectors of tick-borne diseases in North America.
Ixodes scapularis (hertenteek), Ixodes pacyficus (hertenteek). De Ixodus ricinus, de schapenteek, is de vector voor de Borrelia bacterie in de ziekte van Lyme in Europa. In Amerika is dat de Ixodus scapularis, de hertenteek.

Distribution of Ixodes ticks that transmit Borrelia burgdorferi s.l. to humans.jpg
Distribution of Ixodes ticks that transmit Borrelia burgdorferi s.l. to humans.jpg (48.2 KiB) 5585 keer bekeken
Bron; Publicatie 'Lyme borreliosis' 2016-2017 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5539539/
Figure 2
Distribution of Ixodes ticks that transmit Borrelia burgdorferi s.l. to humans

Borrelia burgdorferi s.l. are transmitted by ticks of the Ixodes ricinus complex. In Europe, the principal tick vector is I. ricinus (red), which transmits all three major pathogenic genospecies of B. burgdorferi s.l. The tick Ixodes persulcatus (yellow), is found in western Russia, the Baltic countries, parts of Finland, central regions of eastern Russia, northern Mongolia, China and Japan. I. persulcatus transmits Borrelia afzelii and Borrelia garinii, but is not known to transmit B. burgdorferi219,220.
In eastern Europe, I. ricinus and I. persulcatus overlap (orange). In North America, the main tick vectors are Ixodes scapularis in the eastern and mid-western United States (blue) and some areas in middle southern and southeastern Canada12,221,222 and Ixodes pacificus in the western United States (green)9,12; both of these ticks transmit B. burgdorferi. Within these broad areas, tick abundance and infection prevalence vary widely and are influenced by microclimate, vegetation and the abundance of reservoir vertebrate hosts. The regions of most intense transmission of B. burgdorferi s.l. are in the northeastern United States and in central Europe3, where the prevalence of B. burgdorferi s.l. infection among ticks can be as high as 40–50%. By contrast, infection prevalence in the southern United States is <1%. The life cycle of ticks is illustrated in the inset. Larvae, nymph and adult are the main life stages (illustrated as would be seen with magnification), but each stage of each of these species is nearly identical in appearance. The tiny nymphal stage, which feeds in the late spring and early summer, is primarily responsible for transmission of the disease.

Het is opmerkelijk dat het huidige bestuur van de Lymevereniging onvoldoende bekend is met de ziekte van Lyme in Europa en niet op de hoogte lijkt te zijn welke instanties er betrokken zijn bij teken en ziekte van Lyme in Europa.

Over de ontwikkelingen in het Europese Parlement over Lyme in Europa en de aangenomen resolutie is niets gemeld. De resolutie en de amendementen voor de ziekte van Lyme Europe, die op 10 september 2018 unaniem zijn gestemd en aangenomen in de ENVI-commissie.
Plenaire debat Europees Parlement 15 november 2018 in het Nederlands; Bron http://www.europarl.europa.eu/plenary/f ... _0Zr8tQZA# bij ▼ op NL klikken voor de Nederlandse vertaling.

De berichtgeving via social media en ingenomen standpunten en informatieverstrekking aan Lyme patiënten en de leden van de Lymverengiging richten zich voornamelijk op Amerika en Ilads. De Lyme patiënten in Nederland wordt daarmee onterecht hoop geven en mensen worden onvoldoende geïnformeerd.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Henriëtte
Berichten: 2418
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Zaterdag 8 december 2018 Algemene ledenvergadering Lymevereniging

Berichtdoor Henriëtte » Ma 19 Nov 2018, 16:06

Roxy, de Ixodes Ricinus komt zeer wel in Amerika voor en niet enkel in Europa, lees meer;

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC41502/

De pointe v/h verhaal is; dat teken in het algemeen en overal pathogenen op mens en dier overbrengen en zeer zeker Borrelia Burgdorferi.
Dus waarom zou een Lyme behandeling in Nederland anders moeten verlopen dan ik het buitenland (c.q. Amerika)?

Roxy schrijft;
De berichtgeving via social media en ingenomen standpunten en informatieverstrekking aan Lyme patiënten en de leden van de Lymverengiging richten zich voornamelijk op Amerika en Ilads. De Lyme patiënten in Nederland wordt daarmee onterecht hoop geven en mensen worden onvoldoende geïnformeerd.


Jouw focus is veel meer gericht op kritiek over het bestuur van de Lymevereniging.

Henriëtte

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 8141
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Zaterdag 8 december 2018 Algemene ledenvergadering Lymevereniging

Berichtdoor Roxy » Ma 19 Nov 2018, 17:30

@Henriëtte,
Henriëtte schreef:Jouw focus is veel meer gericht op kritiek over het bestuur van de Lymevereniging.
Het is kijken en lezen met een gezonde kritische blik naar de informatieverstrekking, berichtgeving op de site, social media en acties die er in het afgelopen half jaar zijn geweest. Een aantal mensen noemen alles wat bericht wordt geweldig, top, fantastisch, hoopvol etc. -jonge- mensen kunnen goedgelovig en onwetend zijn. De stemmen die nodig zijn op de aankomende ALV? om misschien de samenwerking met het NLe; Bron https://www.expertisecentrumlyme.nl/over-nle te gaan beëindigen?
Persoonlijk heb ik tot nu toe in het afgelopen half jaar nog geen concrete veranderingen, goede samenwerking en of bereikte resultaten gezien. Jij wel?
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 8141
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Zaterdag 8 december 2018 Algemene ledenvergadering Lymevereniging

Berichtdoor Roxy » Ma 19 Nov 2018, 22:30

Diverse teken in Europa en hun verspreidingsgebied

ECDC - European Centre for Disease Prevention and Control - An agency of the European Union; Bron https://ecdc.europa.eu/en/home
Tick species - Distribution maps; Bron https://ecdc.europa.eu/en/disease-vecto ... /tick-maps
The map shows the current known distribution of the tick species in Europe at ‘regional’ administrative level (NUTS3). They are based on published historical data and confirmed data provided by experts from the respective countries as part of the VectorNet project.

Separate maps for the distribution of each of the following tick species are currently available: Dermacentor reticulatus, Hyalomma marginatum, Ixodes persulcatus, Ixodes ricinus, Rhicephalus sanguineus, Ornithodoros spp.
Ixodes ricinus - current known distribution: June 2018; Bron https://ecdc.europa.eu/en/publications- ... -june-2018
Ixodes ricinus distribution June 2018.png
Ixodes ricinus distribution June 2018.png (184.28 KiB) 5530 keer bekeken
Zie voor Dermacentor reticulatus, Hyalomma marginatum, Ixodes persulcatus, Rhicephalus sanguineus, Ornithodoros spp. de andere afbeeldingen; Bron https://ecdc.europa.eu/en/disease-vecto ... /tick-maps
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 8141
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Zaterdag 8 december 2018 Algemene ledenvergadering Lymevereniging

Berichtdoor Roxy » Di 20 Nov 2018, 11:21

Lyme borreliosis
Tickborne Diseases
ECDC European Centre for Disease Prevention and Control; Bron https://ecdc.europa.eu/en/home
Lyme borreliosis (LB) is a tick-transmitted bacterial infection caused by some members of the spirochete group Borrelia burgdorferi sensu lato. It is the most prevalent tick-transmitted infection in temperate areas of Europe, North America and Asia, and its geographic distribution is ever-increasing.

The B. burgdorferi complex comprises of at least 19 genospecies worldwide; only five are significantly pathogenic to humans.
A common symptom caused by the pathogenic genospecies is erythema migrans, the early skin rash of LB. Borrelia afzelii and B. garinii are the major pathogenic genospecies found in Europe and are associated with skin and neurological complications respectively.
B. burgdorferi sensu stricto (the only pathogenic genospecies found in North America) is present in some parts of Europe and can cause neurological and arthritic complications. Two other pathogenic genospecies have been identified in Europe: B. bavariensis, associated with neurological complications and B. spielmanii. Additionally B. valaisiana and B. lusitaniae rarely cause disease in humans.
The regions with highest tick infection rates (nymphs > 10%; adult ticks > 20%) are located in central Europe and include Austria, Czech Republic, southern Germany, Switzerland, Slovakia and Slovenia.
Arminlabs; Bron https://www.arminlabs.com/nl/services/t ... orreliosis
Bacteriën:
Borrelia burgdorferi sensu lato (B.b.s.l.) met de volgende subspecies:
USA: Borrelia burgdorferi sensu stricto (BBS), Borrelia andersonii, Borrelia americanum, B. carolinensis, B. bissettii, B. myamotoi
Europa: Borrelia afzelii, Borrelia garinii, B. spielmanii, B. valaisiana, B. lusitaniae, B. bavariensis
Azië: Borrelia japonica, B. rutdi, B. tanukii, B. sinica, B. yangtze

Vector/transmissie:
Ixodes ricinus (Europa, pastor bean teek), Ixodes scapularis (USA, hertenteek), Ixodes pacificus (USA)
In Amerika is er sprake van andere stammen en andere soorten teken de situatie in Amerika is niet te vergelijken met de Europese/Nederlandse situatie.

Informatie Lymenet; Bron https://www.lymenet.nl/info/borrelia-burgdorferi
Stammen van Borrelia
De Borrelia die de ziekte van Lyme veroorzaakt, is ingedeeld in verschillende "genospecies" (ondersoorten), waarvan de drie bekendste zijn:
I. Borrelia burgdorferi sensu stricto
II. Borrelia garinii
III. Borrelia afzelii
De term sensu stricto wordt gebruikt om aan te geven dat men de genospecie bedoelt. De term die wordt gebruikt om alle genospecies gezamelijk te beschrijven is Borrelia burgdorferi sensu lato.
In de V.S. komt alleen genospecie I voor. In Europa en Azië komen alle drie genospecies voor, hoewel II en III daar overheersen.
Voor Lyme patiënten en de Lymevereniging is het interessant en belangrijk om niet alleen de informatie en de ontwikkelingen in Amerika te volgen maar ook de informatie en ontwikkelingen in Europa te volgen en eventuele samenwerking te zoeken.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

TheoA
Berichten: 202
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:10

Re: Zaterdag 8 december 2018 Algemene ledenvergadering Lymevereniging

Berichtdoor TheoA » Di 20 Nov 2018, 12:07

Henriëtte schreef:Jouw focus is veel meer gericht op kritiek over het bestuur van de Lymevereniging.

Zo is het, Henriëtte. Roxy heeft zich een paar maanden tamelijk koest gehouden.
Maar de laatste weken volgt weer de ene na de andere sneer richting bestuur NLVP.
Kennelijk heeft Roxy nog steeds het trauma van de bestuurswisseling niet verwerkt.

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 8141
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Zaterdag 8 december 2018 Algemene ledenvergadering Lymevereniging

Berichtdoor Roxy » Di 20 Nov 2018, 12:30

@TheoA,
Ik heb geen trauma opgelopen van de bestuurswisseling :). Ik kijk en lees met een gezonde kritische en open blik naar de informatieverstrekking, berichtgeving op de site, social media en acties die er in het afgelopen half jaar zijn geweest.
Het bericht bijvoorbeeld over Zorgverzekering en Rechtszaken geeft duidelijk aan dat er onvoldoende goede juridische kennis in huis is. Als de jurisprudentie goed wordt gelezen wordt duidelijk wat de huidige stand van zaken is en men geen zaak/zaken zal hebben.

Een ander belangrijk onderwerp als de aangenomen resolutie in het Europese Parlement en het debat waar onze Nederlandse Europarlementariër Annie Schrijer - Pierik CDA (Lid ENVI Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid; Bron https://www.europa-nu.nl/id/vh7ykb4qvpy ... lieubeheer ) de Lyme patiënten in Nederland goed heeft vertegenwoordigd; Bron http://www.europarl.europa.eu/plenary/f ... _0Zr8tQZA# is niet gevolgd en er is niet over geïnformeerd een gemiste kans.
Het grootste nieuws is dat neuroborreliose meldingsplichtig wordt bij het ECDC en dat er mogelijk meer geld gaat komen en hopelijk naar het NLe toe kan gaan.

Persoonlijk heb ik tot nu toe in het afgelopen half jaar nog geen concrete veranderingen, goede samenwerking en of bereikte resultaten gezien. Jij wel?
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Henriëtte
Berichten: 2418
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Zaterdag 8 december 2018 Algemene ledenvergadering Lymevereniging

Berichtdoor Henriëtte » Di 20 Nov 2018, 17:42

TheoA schrijft;
Maar de laatste weken volgt weer de ene na de andere sneer richting bestuur NLVP.
Kennelijk heeft Roxy nog steeds het trauma van de bestuurswisseling niet verwerkt.


Although no two people have the same brain, they can still share the same thought. ;)

Henriëtte


Terug naar “Nieuws, Actualiteiten en Acties”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten