Cd57

Sproetje
Berichten: 3407
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Re: Cd57

Berichtdoor Sproetje » Di 06 Jun 2017, 19:22

dklks5 schreef:Ltt was negatief maar stond wel bij vermeld dat ik verminderde lymfocyten had en daardoor resultaat misschien beïnvloed kan zijn


Misschien een lba laten doen?

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 8141
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Cd57

Berichtdoor Roxy » Di 06 Jun 2017, 19:52

Hallo dklks5,
Sproetje schreef:Misschien een lba laten doen?
Informatie van de Stichting Tekenbeetziekten over lba (levend bloed analyse) http://www.tekenbeetziekten.nl/de-diagnose/
Microscopie
Door gebruik van technieken zoals donkerveld verlichting kan een Borrelia spirocheet nét zichtbaar gemaakt worden onder een lichtmicroscoop, al blijft het erg op het randje van de mogelijkheden. Donkerveld microscopie is een erkende diagnosetechniek bij sommige andere spirocheetinfecties (o.a. syfilis, leptospirosis en relapse fever), in de derde wereld vaak als primaire methode en bij ons als alternatief in geval van twijfel. Voor Lyme diagnose wordt gebruik van deze techniek echter afgeraden. De simpele apparatuur maakt de methode populair bij alternatieve genezers (‘levend bloed analyse’) en bij hobbyisten die daar o.a. op internet over publiceren. Een probleem is dat men vaak allerlei structuren identificeert als ‘Borrelia’ zonder dat daar degelijk bewijs voor is en meestal ook zonder controle (zijn de ‘Borrelia spirocheten’ bijvoorbeeld ook zichtbaar bij gezonde patiënten?). De beperkte resolutie van een lichtmicroscoop en de wisselende verschijningsvorm maken identificatie op het oog ook voor een ervaren laborant zeer moeilijk.

Er is dus een aanvullende techniek nodig om te bevestigen dat het om Borrelia gaat; die bevestigingsmethode – bijvoorbeeld via fluorescerende antilichamen tegen Borrelia – is in de praktijk meestal ook niet 100% betrouwbaar. We schreven hier al eerder over. De methode van de Noorse onderzoekers is vorig jaar nader onderzocht en het lijkt erop dat hun methode niet geschikt is om lymepatiënten aan te wijzen. Een officiële publicatie hierover hebben we nog niet gezien dus we kunnen niet beoordelen hoe degelijk deze ‘contra-expertise’ is. Hoewel we denken dat deze diagnosetechniek potentieel interessant is, moeten we het voorlopig afraden en dat geldt dus ook voor ‘levend bloed analyse’ bij verdenking op Lyme.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

johnvz
Berichten: 173
Lid geworden op: Za 01 Okt 2016, 08:11

Re: Cd57

Berichtdoor johnvz » Di 06 Jun 2017, 21:41

@Sproetje, ik denk dat ik abuis was met de relatie tussen HIV en CD57. HIV wordt over het algemeen geassocieerd met een laag CD4. Wel wordt bij onderzoeken HIV vaak mee-getest om uit te sluiten als oorzaak voor de klachten.
Volgens mijn internist bestaat er geen consensus over de vraag of CD57 NK cells gebruikt kan worden als marker voor LD. Iemand als Burrascano (toch niet de minste) is er dan weer wel van overtuigd dat een verlaagd CD57 NK cells alleen veroorzaakt kan worden door LD.
Hoe dan ook, een laag CD57 is wel een signaal om door te testen.

Josie
Berichten: 826
Lid geworden op: Do 30 Okt 2014, 09:35

Re: Cd57

Berichtdoor Josie » Wo 07 Jun 2017, 13:19

Roxy/citaat tekenbeetziekten schreef:Donkerveld microscopie is een erkende diagnosetechniek bij sommige andere spirocheetinfecties (o.a. syfilis, leptospirosis en relapse fever), in de derde wereld vaak als primaire methode en bij ons als alternatief in geval van twijfel.


:o Dit doet veel te weinig eer aan donkerveld microscopie! Voor de borrelia spirocheet die relapsing fever veroorzaakt is donkerveld microscopie namelijk de primaire methode! Niet alleen in de 3de wereld, maar juist ook in de VS (zie CDC) en Europa waaronder Nederland (zie RIVM). http://www.rivm.nl/Documenten_en_public ... iagnostiek

Roxy/citaat tekenbeetziekten schreef:Een probleem is dat men vaak allerlei structuren identificeert als ‘Borrelia’ zonder dat daar degelijk bewijs voor is en meestal ook zonder controle (zijn de ‘Borrelia spirocheten’ bijvoorbeeld ook zichtbaar bij gezonde patiënten?)

Ook deze opmerking doet veel te weinig eer aan donkerveld microscopie. Onder kwakzalvers wordt er inderdaad een hoop als lyme bestempeld, ook allerlei 'structuren'. Het is essentieel onderscheid te maken tussen enerzijds een uitgebreide pseudowetenschappelijke analyse door een therapeut waar vaak de raarste conclusies aan de druppel bloed worden verbonden en anderzijds het slechts zoeken naar een spirocheet in een druppel bloed en dit slechts benoemen als zijnde een spirocheet, niets meer en niets minder.

De borrelia spirocheten zijn goed te herkennen, als dunne onregelmatig gespiraliseerde draadjes, aldus RIVM. De gevoeligheid (ze ook vinden als ze er zijn) is daarbij lastiger dan het beoordelen of het gaat om een spirocheet. RIVM geeft bijv. daarvoor de tip om te zoeken op het moment dat de patiënt zich op zijn slechtst voelt, dat kan de gevoeligheid van het onderzoek verbeteren.

Ik weet niet wat de definitie van stichting tekenbeetziekten is van een 'gezonde patiënt' ;) ...
Spirocheten horen niet in je bloed thuis, ongeacht welke species. Volgens 2 lymeartsen (dr. C.S. uit U. en dr. G.K. uit A.) die ik er over heb gesproken n.a.v. de bevindingen in mijn eigen bloed gaat het om de kwantiteit van de spirocheten.
Als je je ziek voelt en je bloed er vol mee zit is er voldoende reden om te behandelen met antibiotica. Mijn bloed zat enorm vol met spirocheten. Mijn spirocheetrijke bloed is daarna nog bevestigd met een positieve Borrelia LTT. En onder invloed van 2 jaar antibiotica is nu het aantal zichtbare/vindbare spirocheten onder de microscoop met een 1000-voud verminderd (grove schatting). En de LTT waardes zijn langzaam aan het dalen.

Sorry dat dat even off-topic was.

Josie

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 8141
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Cd57

Berichtdoor Roxy » Wo 07 Jun 2017, 13:53

Hallo Josie,
Ik verwijs naar de informatie van Stichting Tekenbeetziekten omdat lba (levend bloed analyse) daar wordt genoemd. Voor -nieuwe- mensen is het goed om er meer informatie over te kunnen lezen.
De huisregels van het forum-beheer zijn: 'Om elkaar te informeren over lyme-borreliose wordt bij voorkeur gerefereerd naar informatieve niet-commerciële sites als http://www.lymevereniging.nl, http://www.tekenbeetziekten.nl, http://www.borreliose.nl en links van de diverse evidence based richtlijnen'.

Als mensen een lba willen laten gaan doen moeten mensen gaan zoeken in de alternatieve hoek. Er is veel kaf tussen het koren en er zijn een paar goede lba analisten in Nederland. Een lba en de uitslagen daarvan worden door reguliere huisartsen, medisch specialisten, Lyme artsen niet erkend.
Persoonlijk ben ik niet tegen het laten doen van lba en zou ik het net als jij hebt gedaan enkel als een aanvullend onderzoek naast ander bloedonderzoek gebruiken.
Bij Pro Health Research https://www.prohealth.nl/research/ wordt onder andere met Donkerveld microscopie gewerkt.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ There is nothing more beautiful than a rainbow but it takes both rain and sunshine to make a rainbow ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Sproetje
Berichten: 3407
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Re: Cd57

Berichtdoor Sproetje » Ma 19 Jun 2017, 17:31

johnvz schreef:HIV wordt over het algemeen geassocieerd met een laag CD4.


Ja, je hebt gelijk:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2728050/


Hier is het pdf van Burrascano:


http://www.lymediseaseresource.com/BurrGuide2008.pdf


THE CD-57 TEST Our ability to measure CD-57 counts represents a breakthrough in LB diagnosis and treatment.

Chronic LB infections are known to suppress the immune system and can decrease the quantity of the CD-57 subset of the natural killer cells. As in HIV infection, where abnormally low T-cell counts are routinely used as a marker of how active that infection is, in LB we can use the degree of decrease of the CD-57 count to indicate how active the Lyme infection is and whether, after treatment ends, a relapse is likely to occur. It can even be used as a simple, inexpensive screening test, because at this point we believe that only Borrelia will depress the CD-57. Thus, a sick patient with a high CD-57 is probably ill with something other than Lyme, such as a coinfection.

[.....]

Het is uit 2008


Terug naar “Algemeen Lyme-borreliose”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten