Mede o.a. daarom stelt het CDC voor om na een pos. Elisa nog een WB te laten uitvoeren op Borrelia.
Wat die directe identificatie betreft, waar het DBG in 2010 over spreekt, is denk ik niet de IFA, maar ook daar weer veel problemen met deze test, weinigen die dit goed kunnen uitvoeren (lees bv http://www.borreliose.nl - in het Nederlands)
http://www.borreliose.nl/index2.php?opt ... df=1&id=38
Voor de doorvoering van de IFA test zijn echter goed getrainde technici noodzakelijk
Er wordt met geen woord gerept over de IFA in de Duitse richtlijn (uit 2010) , terwijl dit een betere test is voor: direct identification.
Maar in de DBG richtlijnen staat wel een stuk over DNA testen en op cultuur zetten van Borrelia
Ik neem aan dat deze Duitse richtlijn met direct identification de DNA test voor Borrelia bedoelt
Vooral de DNA test uit die periode, toen er nog geen DNA FiISH testen op de markt waren, (dit kun je laten doen in Amerika) waren niet erg sensitief, en de "culture test" waar het DBG over heeft ook niet, DBG zegt het zelf onder:
2.5.1 Direct identification of Borrelia
Vandaar waarschijnlijk dat de LTT in de DBG wordt aanbevolen, juist omdat die culture test en de DNA test voor lyme slecht scoren, vooral op sensitiviteit, daar is voldoende onderzoek naar gedaan.
In de richtlijn van het DBG uit 2010 spreekt men over de LTT Berlijn, omdat er de referenties van Berlijn bij staan, dan wordt het dus duidelijk dat men die bedoelt.
Eus schreef:Ik denk dat met direct identification het volgende bedoelt wordt; heel simpel gezegd worden bij de LTT Borrelia fragmenten in contact gebracht met witte bloedlichaampjes. De witte bloedlichaampjes hebben een geheugenfunctie en als ze dus Borrelia herkennen, dan komen er zgn. "spots" op Deze spots worden geteld.
LTT is geen direct identification test.