@VerlorengezondheidM,
Zo teer is onze economie niet
Bron: NRC, lees
meerZie onderstaande link ter verduidelijking.
Under Our Skin 2: Emergence - Trailer
Bron: vimeo.com, kijk en luister
meer
Persoonlijk zie ik het verband niet. Als gevolg van de corona pandemie en de corona crisis zal de economie wereldwijd een flinke klap krijgen. Er zullen in Nederland de nodige bedrijven failliet gaan en er zullen mensen hun baan verliezen. Want hoe moet je als bedrijf een goede omzet en winst gaan halen met veel minder werknemers op de werkvloer in de 1.5 meter economie die een langere tijd zal gaan duren? Of als je een MKB bedrijf hebt of een klein bedrijf hebt? Of bij bedrijven als het openbaar vervoer trein, tram, metro, bus, taxivervoer? Of bouwbedrijven? Er zijn tal van voorbeelden van bedrijven te noemen.
Veel bedrijven zullen geld moeten investeren om de werkplekken aan te gaan passen. In veel sectoren kan er niet thuis worden gewerkt.
Eenvandaag
19 april 2020
Ondernemers Ilon en Chaggai in coronatijd: 'Kunnen we onze kinderen nog een normale boterham geven?'; Bron
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/ond ... ham-geven/Een gezin runnen én in onzekerheid leven over de toekomst van je bedrijf. Ilon en Chaggai geven thuisonderwijs aan hun drie kinderen. Hun fysiopraktijk is al weken gesloten. Hoe gaat familie Wolbers-Rudelsheim om met de consequenties van het coronavirus?
BNR
17 april 2020
Veel sectoren nog niet klaar voor 1,5 meter-economie; Bron
https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1040 ... r-economieVeel sectoren zijn nog lang niet klaar voor de anderhalve meter-economie. Ze hebben nog geen idee hoe ze het anderhalve meter-protocol moeten invoeren. En dat protocol is wel nodig, zegt minister Eric Wiebes van Economische Zaken, om te zorgen dat bedrijven en branches hun deuren weer kunnen openen.
In zo'n protocol zou ten minste moeten staan hoe je als sector en bedrijf omgaat met onder meer hygiëne, afstand houden, beschermingsmaatregelen en gedragsbeïnvloeding. Dat protocol moet eerst gekeurd worden door een commissie die checkt of het voldoet aan alle eisen. Onder meer in de bouw, de landbouw en de retail bestaat wel zo'n protocol, maar ook daar verloopt het lang niet altijd naar ieders tevredenheid.
Problemen
Andere branches en bedrijven worstelen ook nog flink met het opstellen van een protocol. Mensen met een kantoorbaan, bankmedewerkers en het personeel van een bedrijf als Unilever werkt nog veelal thuis. Dat kan tot problemen leiden op het moment dat ze weer naar kantoor mogen. Kwesties als: kun je nog wel met het ov, en hoe moet het kantoor worden ingedeeld? In de transport en logistiek wordt de komende dagen zo'n protocol verwacht.
Vooral het ov voorspelt problemen. Voor de coronacrisis was het doel om meer reizigers via het ov naar hun werk te vervoeren. Volgens Pedro Peters, voorzitter van brancheorganisatie OV-NL, is dit doel in combinatie met een protocol nagenoeg onmogelijk. 'Wij zijn vitaal, dus wij moeten rijden van de regering. Maar het is op een gegeven moment klaar.' Een andere voorspelling die Peters doet is het idee dat er bepaald gaat worden wie wel en niet met het ov mag reizen.
Ook de reisbranche ziet veel beren op de weg als het op zulke protocollen aankomt. Frank Oostdam, voorzitter van reisbranchevereniging ANVR, zegt dat de branche al met deze oplossingen bezig is. 'De passagiers testen voordat ze aan boord gaan is op de lange termijn de meest reële optie. In het vliegtuig gaat zo'n protocol niet lukken.'
Op de markt wordt ook nagedacht over een protocol. Hoe dat eruit ziet weet Henk Achterhuis, van de Centrale Vereniging van Ambulante Handel, nog niet. 'Veel markten zijn al bezig met een 1.5 meter-regeling, maar dat is niet waar te maken. Kijk bijvoorbeeld naar de kramen waar je even rustig kunt eten. Nadat je je kibbeling hebt gekregen bij de viskraam moet je gelijk weg.'