@Henriëtte,
Veel mensen zullen bezorgd zijn over het corona virus COVID-19. Zo lang er geen medicijnen en vaccin (1 à 2 jaar?) zijn zal het voor veel mensen een lastige tijd blijven.
In Nederland zijn er 9,9 miljoen mensen met een chronische aandoening - Volksgezondheidenzorg.info; Bron
https://www.volksgezondheidenzorg.info/ ... e-huisarts Er zullen in verband met het corona virus COVID-19 veel mensen met een chronische aandoening of een ernstige ziekte uit de risicogroepen een lange tijd in sociale isolatie moeten blijven leven.
In mijn nabije omgeving familie, vrienden, kinderen en jongeren zijn er verschillende personen (jong en oud) die in de risicogroepen vallen; Bron
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen Ik ben daar niet gerust op. En ik hoop zelf niet ziek te worden door het corona virus COVID-19. Bij griep ben ik vaak behoorlijk ziek en duurt het herstel lang.
Ik kom niet meer in de supermarkten. Naar een eetcafé/restaurantje zal ik niet meer gaan. Thuis koken & eten met familie en vrienden als dat weer mogelijk kan zijn is een veel betere optie en gezellig.
Met het OV zal ik voorlopig niet gaan reizen. Dat geeft wel een beperking en moeten er medische afspraken worden opgeschoven of een telefonisch consult worden. Het OV gaat druk worden en zijn er te weinig zitplaatsen. Er zal waarschijnlijk worden gehandhaafd en als de trein vol is zullen mensen op een volgende trein moeten wachten. Dat zal gedoe gaan geven want veel mensen zullen daar boos en ongeduldig van gaan worden.
Veel mensen zullen niet goed omgaan met een mondkapje. Je ziet op straat nu al dat mensen een mondkapje niet goed dragen, er steeds met de handen aan zitten en vaak aan hun gezicht zitten. Wie handig is kan zelf een goed mondkapje maken. Er is een handel ontstaan sommigen maken en verkopen hippe mondkapjes maar die zijn tegelijkertijd kostbaar.
Wat de oudere mensen betreft die in een verzorgingscentrum wonen daar zullen mensen verschillend over denken. De ene persoon wil zijn/haar naaste/geliefde/partner of familielid beschermen tegen corona en een andere persoon kan daar anders over denken. Het zullen lastige keuzes zijn die gemaakt moeten worden.
Veel mensen houden zich goed aan de corona maatregelen en aan de 1.5 meter. Maar er zijn ook mensen van jong tot oud die lak aan de regels hebben. In patiëntenland kan ik mij toch ook nog verbazen over mensen die de ervaringen van (jonge) corona patiënten; Bron
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/al- ... nlijk-nie/ met langdurige en flinke klachten afdoen als een lachertje en onzin. Ik hoop dat deze corona patiënten zullen verbeteren en herstellen en niet met blijvende gezondheidsschade en klachten te maken krijgen. Het medeleven voor andere zieke mensen is best vaak ver te zoeken. De maatschappij is op allerlei verschillende gebieden (al een lange tijd voor de corona crisis) hard geworden.
E.K is om blijven gaan met gezonde vrienden in de wetenschap dat hij zelf en zijn gezin en zijn zeer goede vrienden een goede gezondheid hebben. Dat is een persoonlijke keuze die niet zonder risico is. Want weet je van die zeer goede vrienden en hun eventuele kinderen welke contacten zij hebben met andere mensen? Iedereen kan het corona virus meenemen en overdragen en iemand anders of iemand met een kwetsbare gezondheid besmetten.
* Eenvandaag - 'Geef mij het, het is maar een griepje', dacht Judith, nu waarschuwt ze voor corona; Bron
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/gee ... or-corona/Eenzaamheid bij oudere mensen die zelfstandig wonen of in een verzorgingscentrum wonen komt regelmatig voor. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Op 18 mei 2020 was er een mooie reportage bij 2Doc 'Vader in de tuin'; Bron
https://www.2doc.nl/documentaires/serie ... -tuin.htmlOpa Koos (89) is weduwnaar en woont nog zelfstandig, maar hij vereenzaamt en zijn gezondheid gaat achteruit. Hij wil zijn laatste jaren niet in een verpleeghuis slijten. Schoondochter Anita oppert dat hij bij hen in de tuin mag komen wonen. Op een dag wordt er een gloednieuwe kantenklare mantelzorg-woning in de tuin getakeld.